- Arkisto
- Artikkelit ja blogit
- Lähihoitajasta aluejohtajaksi: Minna Hirvaskoski tuntee hoivatyön jokaisen puolen
Lähihoitajasta aluejohtajaksi: Minna Hirvaskoski tuntee hoivatyön jokaisen puolen
Jaa
Keväällä 2009 siirryin kunnan ikäihmisten asumisyksikön hoitajan tehtävistä Meri-Lapin Hoiva Oy:n tytäryhtiön kehitysvammaisten asumisyksikköön, Saarentiekoti Oy:n ohjaajan tehtäviin. Oltuani siellä vuoden verran siirryin puolestaan vastaavaksi ohjaajaksi Meri-Lapin Hoiva Oy:n Simon palvelukotiin (nykyinen Attendo Simon palvelukoti). Kahden kuukauden vastaavan ohjaajan pestin jälkeen siirryin keväällä 2010 palvelukodin johtajaksi. Toimin Simon palvelukodin johtajana vuosina 2010-2017, minkä aikana yritys myytiin Attendolle.
Työni ohella suoritin erikoistumisopintoja esimiestehtäviin AMK:n puolella sekä JET-tutkinnon. Maaliskuussa 2017 siirryin palvelukodin johtajan tehtävästä apulaisaluejohtajaksi, ja siinä tehtävässä olin noin 9 kuukautta. Marraskuun loppupuolella 2017 siirryin sitten Attendon aluejohtajaksi ja siinä pestissä olen nyt edelleen.
– Apulaisaluejohtajan pestiin nakkasin huvin vuoksi sisäisen hakemuksen, koska ajattelin etten tule kyseistä paikkaa kuitenkaan ikinä saamaan. Lähinnä mietin tuolloin, etten ole tarpeeksi korkeasti koulutettu tehtävään. Paikan kuitenkin sain ja itse asiassa työtehtävää hieman räätälöitiin uudelleen sen jälkeen, kun tulin siihen valituksi. Alun perin tuolloin haettiin aluejohtajaa joko etelän tai pohjoisen suunnalle, mutta päädyttiinkin tekemään apulaisaluejohtajan tehtävä, joka poikkesi muista apulaisaluejohtajista muun muassa siten, että minulla oli esimiesasema yksiköiden esimiehiin, mitä muilla apulaisaluejohtajilla ei ollut.
Apulaisaluejohtajan tehtävistä aluejohtajan tehtäviin siirtyminen tapahtui hieman huomaamatta. En hakeutunut tehtävään, vaan siirtyminen tapahtui toimitusjohtajan pyynnöstä. Uskon, että pääsin kyseisiin tehtäviin hyvin tehdyn työn ansiosta. Toki silläkin voi olla oma merkityksensä, että nykyinen kollegani, eli silloinen esimieheni, oletettavasti puhui puolestani toimitusjohtajalle.
– Attendolla voi vaikuttaa työaikoihin ja työvuorojärjestelyihin tietyssä määrin. Yksikön arjen organisointi ja työn sisältö ovat pääosin työyhteisön muokattavissa ja päätettävissä, toki asukkaiden tarpeet huomioon ottaen. Palaverikäytännöt räätälöidään henkilökunnan tarpeet huomioiden ja työhyvinvointitoimintaa mietitään yhdessä henkilöstön kanssa. Koulutuksia järjestetään henkilökunnan tarpeiden ja aloitteiden pohjalta, minkä lisäksi työnkiertoa pyritään mahdollistamaan. Työntekijöille jaetaan vastuualueita, jolloin pystyy kehittämään jotain nimenomaista aluetta erityisesti. Työympäristöön ja olosuhteisiin pystyy vaikuttamaan. Eli jos on tarvetta hankkia jotain, niin sen hankinta pyritään mahdollistamaan.