- Sijoituksen alussa lähdemme tutustumaan puolin ja toisin lapseen ja perheeseen. Panostamme suhteen luomiseen, luottamuksen rakentumiseen ja toivon löytämiseen tulevaisuudesta. Lapsi tutustuu aikuisiin ja toisiin lapsiin sekä arjen toimintoihin ja asettuu yksikköön.
- Sijoituksen edetessä painottuu lapsen asettuminen ja arjen muotoutuminen ymmärryksen lisääntyminen ja identiteetin löytyminen.
- Kuntouttava jakso, joka painottuu nuoren minuuden koostumiseen, ratkaisumallien löytämiseen ja nuoren voimaantumiseen.
- Itsenäistymistyöskentely tulee mukaan lapsen kasvaessa.
- Siirtymätyöskentely tulee mukaan hyvissä ajoin ennen lapsen suunniteltua muuttoa pois meiltä.
- Lastensuojeluyksiköt
- Nurmijärvi
- Attendo Aarnisampo
Attendo Aarnisampo
Attendo Aarnisampo on rauhallisella pientaloalueella Nurmijärvellä sijaitseva 7-paikkainen erityistason lastensuojeluyksikkö. Aarnisampo tarjoaa kuntouttavaa sijaishuoltoa 10–18-vuotiaille lapsille. Aarnisampo pyrkii tarjoamaan lapselle turvallisen aikuisjohtoisen kasvuympäristön. Täällä saadun turvan ja luotettavien aikuisten myötä hän pystyy kasvamaan ja kehittymään itsenäiseksi pärjääväksi henkilöksi, jolla on omia toiveita ja unelmia tulevaisuudesta.
Yhteystiedot
- Pia Kansikas
-
kasvatusjohtaja
- pia.kansikas@attendo.fi
- 044 494 3275
-
Tavoitettavissa arkisin klo 8-16
- Ohjaajat 24/7
-
- 044 494 3274
Osoite
-
Paimentie 7
-
01900 Nurmijärvi
-
Uusimaa
- Kartta
Tietoja
-
Paikkojen määrä: 7
Huoneen koko: noin 12 m2
Valmistunut: 2009
Ryhmäkodit: 1
- Erikoisosaaminen: nuoret Psyykkisesti oireilevat nuoret
-
Erityistason lastenkoti
- Omavalvontasuunnitelma

Yksilöllistä tukea
Attendo Aarnisampon kuntoutusprosessi perustuu yhdessä perheen kanssa tehtävään tiiviiseen yhteistyöhön, eri työmenetelmiin ja omaohjaajatyöskentelyyn. Attendo Aarnisampossa on käytössä työparillinen omaohjaajajärjestelmä ja ohjaajat saavat säännöllistä työnohjausta.
Työskentelymme perustana pyrimme luottamukselliseen suhteeseen lapsen ja perheen kanssa. Jokaiselle perheelle ja lapselle räätälöidään tarpeen mukaisenen oma hoto. Etsimme toivon näkökulman ja pyrimme positiivisuuden ja hyvän huomaamisen, kannustuksen kautta auttamaan lapsia ja perheitä yhteisen tavoitteen saavuttamisessa. Yhteisöllisiä menetelmiämme ovat muun muassa viikoittainen lasten kokous, yhteisen toiminnanpäivä kerran viikossa sekä leiri ja retkeily toiminta.
Attendo Aarnisampon teoreettinen viitekehys on ratkaisu ja voimavarakeskeisyys. Toiminnassa Korostamme lapsen omaa osallisuutta omaa turvallista, hyvää arkea hakien positiivisuuden kautta.

Oma koti
Yksikkö sijaitsee omakotitalossa, rauhallisella pientaloalueella. Käytössämme ovat avarat ja valoisat yhteiset tilat sekä iso oma piha. Jokaisella lapsella on käytössään oma huone, jonka voi omaohjaajansa kanssa sisustaa mieleisekseen. Meille on tärkeää, että lapsi viihtyy ja voi kokea olonsa kotoisaksi sillä ajalla, kun hän meillä asuu. Meiltä lähtenyt lapsi kertoi kokeneensa meidät kodikseen ja lupaa tulla käymään samoin kuten on nähnyt muidenkin aiemmin meiltä lähteneiden tulleen.
Henkilökuntamme kodissa koostuu AMK-kouluteistuista sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista ja lähihoitajista. Henkilökunnalla on lisäkoulutusta psykiatriseen hoitotyöhön, perhetyöhön ja neuropsykiatriseen valmennukseen sekä moneen muuhun.
Kasvatustyömme perustuu lapsen ja perheen kuulemiseen, ymmärtämiseen ja vuorovaikutukseen. Tavoitteemme on auttaa lasta ymmärtämään toimintamallejaan, vahvistaa hänen voimavarojaan ja yhdessä etsiä uusia voimaannuttavia ratkaisumalleja.

Aarnisampon Hyvän kohtelun suunnitelma

Kuntouttava arki Aarnisampossa


