- Mielenterveys- ja päihdepalveluyksiköt
- Kokkola
- Attendo Kaarna
Attendo Kaarna
Attendo Kaarna sijaitsee Kokkolassa, lähellä merta luonnonkauniilla Vikån alueella, uusissa tiloissa. Kaarna tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista, aikuisille ja ikääntyneille mielenterveyskuntoutujille.
Yhteystiedot
- Jenni Viitiö
-
Palvelukodin johtaja
- jenni.viitio@attendo.fi
- 0400 267 023
-
Yhteydenotot arkisin klo 8-15
- Eira Lehtimäki
-
Tiimiesihenkilö
- eira.lehtimaki@attendo.fi
- 041 731 6061
Osoite
-
Ankkurikuja 1
-
67400 Kokkola
-
Keski-Pohjanmaa
- Kartta
Tietoja
-
Paikkojen määrä: 16
Valmistunut: 2019
- Erikoisosaaminen: Toipumisorientaatio Yhteisöhoito Ikääntyneet mielenterveyskuntoutujat
- Omavalvontasuunnitelma
Lisää yhteystietoja
Ohjaajat
Sairaanhoitaja
Palvelukoti lyhyesti
Toiminnassamme korostuvat aito välittäminen, luottamuksellisuus ja yksilöllisyys. Jokaisella palvelukodin asiakkaalla on oma huone sekä yhteiset yleiset tilat käytettävissä. Palvelukoti sijaitsee viihtyisällä ja rauhallisella paikalla, lähellä luontoa. Asiakkaiden käytössä on isot pihat turvallista ulkoilua varten. Jokaiselle asiakkaalle on laadittu oman ohjaajan toimesta asiakaslähtöinen toteuttamissuunnitelma.
Ympärivuorokautinen palveluasuminen on yhteisöllistä asumista ryhmäkodissa, jossa moniammatillinen henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden. Kuntoutumista ohjaa toipumisorientaatiolähtöinen ajattelu, jossa painottuvat asiakkaan osallisuus, voimavarat sekä elämän merkityksellisenä kokeminen. Palveluasuminen on toipumisorientaatiolähtöistä ja toimintakykyä ylläpitävää.
Asiakaslähtöinen toiminta
Toimintamme tavoitteena on varmistaa asiakaslähtöinen toiminta, joka perustuu asiakkaiden tarpeiden ymmärtämiseen ja asiakasvaatimusten täyttämiseen palvelumme kaikissa vaiheissa. Korostamme toiminnassamme toipumisorientaatiota ja asiakkaidemme osallisuutta, ja käytämme yhteisöhoidollisia menetelmiä palvelukodin toiminnan yhteisessä suunnittelussa ja kehittämisessä.
Asuminen on tavoitteellista ja jokaisen asiakkaan kanssa laaditaan asiakaslähtöinen toteuttamissuunnitelma, jota arvioidaan säännöllisesti. Palvelut voivat sisältää apua, tukea ja ohjausta seuraavissa asioissa:
- terveydenhuolto- ja kuntoutuspalvelut
- raha-asiat
- etuuksien hakeminen/omien asioiden hoitamiseen osallistuminen
- lähipalveluiden hyödyntäminen ja mielekäs arki
- harrastukset/koulutus
- päivä-/työtoiminta
- ystävyyssuhteet/verkostot
- lääkehoito
- ateriapalvelut/ruuanvalmistus
- puhtaudesta ja pukeutumisesta huolehtiminen
- asiointi ja henkilökohtaisista asioista huolehtiminen
- vaatehuolto
- asunnon siisteydestä huolehtiminen
Toiminnassamme on tärkeää pitää rytmiä yllä vuorokaudessa, pitää sovituista asioista kiinni, kuitenkin joustaen tilanteiden niin vaatiessa. Rautalankamalleja ei ole, vaan monet asiat on arvioitava tilanteen mukaan. Yhteisesti sovituista linjoista on kuitenkin hyvä pitää kiinni, se lisää myös asiakkaiden turvallisuutta.
Tärkeintä asiakkaillemme on mielekkään sisällön ja ennen kaikkea mielekkään tekemisen löytäminen päiviin. Siinä asiakkaamme tarvitsevat tukeamme, ohjaustamme ja kannustustamme, että he uskovat selviytyvänsä pienistä kodin askareista, ulkoilusta, oman ympäristönsä ja itsensä siistinä pitämisestä. Ja toisaalta näkevät itsensä osana ympäröivää yhteiskuntaa ja sen toimintaa. Arjen toiminnassa viikko-ohjelmassa on tarjolla runsas ryhmätarjonta, jonka moniammatillinen tiimimme mahdollistaa, esim liikuntaryhmä, keskusteluryhmä, käsityöryhmä, puutyöryhmä, ruoanlaittoryhmä, musiikkiryhmä, askarteluryhmä ja eri virikkeitä kalenterivuoden mukaan. Jokaisella asiakkaalla on omaohjaaja, jonka kanssa kuntoutumiselle laaditaan tavoitteita ja niitä arvioidaan viikottain, omaohjaajahetkissä.
Asukkaamme kertovat: "Arki koostuu yhteisistä ja henkilökohtaisista rutiineista, virikeryhmistä, viikko-ohjelmista jne." "Viihtyisät uudet tilat, hyvä yhteishenki ja ohjaajat jotka osaavat työntä"